Med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond arrangerer Aarhus Litteraturcenter og Dansk Forfatterforening i foråret et mentorforløb for skønlitterære oversættere. Det er tiltænkt oversættere, som er nye i branchen, og “som ønsker indblik i forlagsbranchen, som har brug for at udvikle et netværk med andre oversættere, og som mangler redskaberne til at udvikle sit virke som oversætter.

De enkelte moduler stiller skarpt på forskellige emner, for eksempel oversætterens rettigheder, legatansøgninger, kontakten til forlag samt målgrupper og genrer. Derudover får man som deltager to individuelle møder med mentorerne og oversætterne Nanna Lund, Trine Søndergaard og Nanna Kalkar, hvor man får feedback på sit virke som oversætter, og på hvordan man kan videreudvikle det professionelt.”

Man kan ansøge om plads på forløbet, der består af seks moduler á 2 timer over fire måneder og to individuelle møder med en mentor. Det hele foregår på Godsbanen i Aarhus. Den motiverede ansøgning skal vedlægges et litterært CV og en prøve på en oversættelse. Prisen er 950 kr., men hvis man er medlem af Dansk Forfatterforening, har man mulighed for at søge om friplads.

Se mere om detaljerne i forløbet og ansøg her. Fristen er d. 24. januar kl. 23:59.

 

 

 

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.