I dag fejres den internationale oversætterdag, Hieronymusdagen, i Aarhus og København og mange steder i Europa og resten af verden.

Der er prisuddeling i Bulgarien, oversætterkonkurrence i Kroatien om oversættelse af klassisk børnelitteratur, online tværfagligt seminar i Finland, “TradTalks” og oversættelses-slam i Frankrig, oplæsninger og debatter i Tyskland, oplæsning af irsk drama i Ungarn, eksperimenter med maskinoversættelse i Island, i Italien interviews med forfattere om, hvordan det er at blive oversat , mere prisuddeling i Litauen, flere dages debatter og oplæsninger i Polen, snak om maskinoversættelse i Portugal, om oversætterens rolle som formidler i Slovenien, debat om oversættelse af Amanda Gorman-digtet i Spanien og oversættelsesmesse i Storbritannien.

Babelfisken ønsker tillykke til oversætterne og resten af den litterære verden. Hav en dejlig og inspirerende dag!

 

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.