29. oktober vandt Kristin Roskifte fra Norge Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris for Alle sammen teller (Magikon 2018), som er “anderledes og enestående inden for sin genre. Man kan læse den mange gange, opdage nye detaljer, genkende andres tanker og måske få øje på sig selv” (Norden.org). Roskifte er illustrator og billedbogsforfatter, og prisen blev overrakt af den svenske statminister Stefan Löfven i Konserthuset i Stockholm. Foruden æren modtager vinderen 350.000 danske kroner.

Det er anden gang Norge vinder den ret nyindstiftede pris, som blev uddelt første gang i 2013. Fra Danmark var Jacob Martin Strid nomineret med Mumbo Jumbo bliver kæmpestor (Gyldendal 2018), og det samme var Cecilie Ekens Styrke. Karanagalaksen. Log I (Høst & Søn 2018). Læs om de øvrige nominerede her.

Rettighederne til bogen er allerede solgt til 20 lande, bl.a. Danmark. Babelfisken ønsker tillykke og glæder sig til den danske oversættelse.

Ved samme lejlighed vandt den 28-årige danske forfatter Jonas Eika Nordisk Råds litteraturpris for sin novellesamling Efter solen (Basilisk 2018). Samlingen er en “syret genistreg, en sort perle, en vildt vellykket vanskabning, et værk, der giver sin læser en oplevelse af aldrig at have læst noget lignende” skriver Jes Stein Pedersen i Politiken. Det er lidt af en sensation, for Jonas Eika var nomineret sammen med Helle Helle, som de fleste regnede for en klar favorit i dansk sammenhæng. Tidligere på året skete noget lignende, da Jonas Eikas noveller vandt The Blixen Literary Award, hvor Helle Helles de også var nomineret. Efter solen er desuden præmieret af Statens Kunstfond som en af de bedste bøger i 2018. I alt var 13 værker nomineret til prisen, som også følges af 350.000 kr.

Babelfisken ønsker også Jonas Eika tillykke og håber, at oversætterne ude i verden vil behandle hans tekst efter fortjeneste.

 

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.