I år løb den srilankanske forfatter Shehan Karunatilaka med bookerprisen for sit hæsblæsende satiredrama The Seven Moons of Maali Almeida. Hovedpersonen er krigsfotograf, hemmeligt homoseksuel og desuden død, og for at gøre sig fortjent til et liv i det hinsides må han inden syv måneder opklare det bestialske mord på sig selv og sikre, at hans to kæreste efterladte finder frem til et sæt meget vigtige fotos. I baggrunden raser borgerkrigen i 1990’ernes Colombo.

Shehan Karunatilaka er født i Sri Lanka i 1975 og har en lang og berejst skribent- og forfatterkarriere bag sig. Han har tidligere vundet priser for sin debutroman Chinaman: The legend of Pradeep Mathew fra 2010, der også er blevet udnævnt til verdens næstbedste cricketbog. Han er endnu ikke oversat til dansk, men det er til gengæld hele fire af de shortlistede forfattere, og to af de nominerede værker er allerede på gaden. Så der er masser af læseinspiration at hente på bookerlisten, mens vi venter på, forhåbentlig, at møde Shehan Karunatilaka og Maali Almeida i oversættelse.

Nysgerrige engelsklæsere kan redde sig et smugkig på The Seven Moons of Maali Almeida her.

Bookerprisen – og de medfølgende 50.000 £ – tildeles for årets bedste roman forfattet på engelsk og udgivet i Storbritannien og Irland. De øvrige shortlistede forfattere var:

NoViolet Bulawayo: Glory. Vintage Publishing (romanen Vi skal have nye navne udgivet på Republik 2014, oversat af François-Eric Grodin)

Percival Everett: The Trees Influx Press

Alan Garner: Treacle Walker. HarperCollins (flittigt oversat børnelitteratur)

Claire Keegan: Small Things Like These. Faber & Faber (Den slags små ting, Gutkind 2021, oversat af Signe Lyng)

Elizabeth Strout: Oh William! Penguin Books (Åh William! Gyldendal 2021. Oversat af Juliane Wammen)

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.