Om-Prisfesten-2016-billede

I morgen, den 27. maj, bliver der for anden gang holdt stor gallafest for litteraturen i Den Sorte Diamant i København. Der bliver uddelt priser til årets bedste skønlitterære udgivelse, årets børnebog, årets bogforside, årets redaktør og meget mere. Og igen i år er der en pris til en oversætter. Sidste år var Årets Oversætter-prisen sponsoreret af Forlaget Hr. Ferdinand og gik til Kim Lembek, der oversætter fra islandsk til dansk.

Show-22

I år har Dansk Oversætterforbunds bestyrelse genoplivet Kjeld Elfelts Mindelegat, som gives til en “yngre oversætter, der har oversat betydelige skønlitterære værker med glæde og fantasi.” Indstillingsretten ligger hos DOF’s bestyrelse, og i år holder næstformand Rasmus Hastrup motiveringstalen. På Babelfiskens redaktion glæder vi os over, at også den oversatte litteratur, som fylder godt op i årets samlede bogudgivelser, bliver hyldet ved denne lejlighed.

Blixenfesten er blevet til som initiativ fra Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere og blev afholdt første gang i maj 2015. Læs mere her. Fra fredag aften kl. 19.00 kan der desuden livestreames fra festen via dette link.

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.