Mettes bøger

Mette Olesens sommerlæsning:

Det var med et lille gys at jeg så den automatiske dør åbne sig for mig, da jeg for første gang låste mig ind på et bibliotekarløst bibliotek en regnfuld søndag formiddag. Listede forsigtigt ind, men glemte snart alt om skjulte kameraer, smed alle hæmninger og gav mig til at hive bøger ned fra hylderne. Jeg elsker de danske folkebiblioteker! Gik glad derfra med lige præcis det jeg var kommet efter, nemlig min sommerlæsning til ferien i Danmark. Havde på forhånd bestemt at den udelukkende skal bestå af nyere bøger skrevet af danske kvindelige forfattere, i et forsøg på at genoprette balancen i forhold til de franske jeg til daglig læser og oversætter. Bortset fra Helle Helle var jeg kommet håbløst bagud med fx Pia Juul og Naja Marie Aidt, men NU er jeg endelig i gang med Sten, saks, papir af sidstnævnte, og glæææder mig til Mordet på Halland. Parallelt snupper jeg nu og da en novelle fra Kantslag af Dorte Nors, som jeg forærede mig selv i fødselsdagsgave – wow! Og så sneg en mandlig forfatter sig også fra bibliotekshylderne og ind i min bogstabel, nemlig Hans Otto Jørgensen, med Strange Days Indeed. Der er ti dage tilbage af min ferie, så jeg må videre, hen på sofaen indtil det igen bliver udelæsningsvejr!

Julianes bøger

Juliane Wammens sommerlæsning:

Selvom sommerferien er halvvejs forbi, er det ikke blevet til meget læsning indtil videre. Så nu skal det være. Denne lille stak er mest betænksomme menneskers gaver, som har fået lov at samle støv for længe, og et par enkelte gaver til mig selv. Der er Johannes Anyurus En storm kom fra paradiset, oversat af Mette Moestrup, og mere afrikansk, i en helt anden ende af skalaen, med Mungo Park rejseberetning fra 1795-1797, oversat af Henrik G. Poulsen. Den lille, lette og poetiske til stranden, Patti Smiths Drømmespinderi, oversat af Charlotte Kornerup, og lidt fagnørderi med Ranjit Bolts The Art of Translation, som jeg fandt i en engelsk boghandel for et par år siden. Den efter sigende altopslugende I am Pilgrim af Terry Hayes. Længe siden jeg har læst spændingsromaner, så det bliver interessant. Og sidst, men ikke mindst, Neil Gaimans The Ocean at the End of the Lane. Jeg er vild med hans fortællinger og hans tørre, underspillede humor.

Det bliver godt at komme i gang!
Og god (varm) sommer til alle jer derude.

2014-07-25 12.45.48

Marie Andersens sommeferielæsning

Det eneste disse to bøger har tilfælles, er vist farven … Den ene har jeg haft liggende et stykke tid, men nu vil jeg have den læst; det er Thorkild Hansens Det lykkelige Arabien fra 1962. Den anden er en fagbog, nemlig en svensk redegørelse for og indføring i teknikken at strikke med to tråde; nej, ikke bare mønsterstrik, man strikker nemlig ‘modsat’ det vi er vant til. Kreativitet og håndværk, præcis som med oversættelser!

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.