Om lidt er der igen tre dage med bøger og bogbegivenheder, bogudgivelser, forfattermøder, signeringer, oplæsninger, interviews og debatter i Bella Center i København, når årets Bogforum bliver afholdt fra d. 3. til d. 5. november

 

Igen i år har de udøvende litteraturkunstnere, der skaber bøgernes indhold, et særligt sted på messen, når Dansk Forfatterforening åbner sin stand (C4-001). I løbet af de tre dage vil foreningens medlemmer, der også tæller de litterære oversættere i Dansk Oversætterforbund, præsentere foreningen gennem bl.a. samtaler, talks og debatter – også om oversættelse og ved oversættere. De følgende tre arrangementer handler om oversættelse:

Fredag 13.50

Oversætterne Trine Søndergaard og Nanna Lund mødes i en samtale om de to sprog. Efter at have været en flittig oversætter fra russisk i mange år er Trine Søndergaard nu også begyndt at oversætte fra ukrainsk. Det skal vi høre om – samt om det store ukrainske værk, hun netop er gået i gang med.

Lørdag 14.40

Oversættere i krydsild: Mød to af landets ypperligste oversættere i en forrygende og faglig samtale om oversættelse fra engelsk til dansk. Jakob Levinsen og Lærke Pade taler bl.a. om forskellen på Stephen King og Jane Austen, som er mindre, end man umiddelbart skulle tro. Det bliver nørdet – på den underholdende måde!

Søndag 10.30

Oversætterlivet kan være svært at komme ind i. Så hvordan gør man? Kom og hør en ung oversætter, Rasmus Stenfalk, fortælle om at få foden indenfor og om de tre helt forskellige værker, han foreløbig har oversat.

 

Øvrige oversættersamtaler

Lørdag kl. 16 på Rød Scene (C3-018) fortæller oversætter Mette Holm om sit arbejde med bl.a. at oversætte Haruki Murakami til dansk.

Søndag eftermiddag kl. 13.00 på Ny Scene er der desuden oversætteroplæsning med Astrid Møller-Olsen, Iben H. Philipsen og Thomas Mangaard Hansen, og kl. 14.45 samme sted er der oversættersnak, hvor den nye rapport fra Bogpanelet om oversætteres vilkår bliver diskuteret, blandt meget andet. I panelet er forlægger og oversætter Iben H. Philipsen, oversætter Signe Lyng, oversætter og formand for Dansk Oversætterforbund Juliane Wammen og forlægger og oversætter Sofie Vestergaard.

 

Bogforum finder sted i Bella Center d. 3. november fra 10-19 og d. 4. og 5. november fra 10-18.

Billetter kan kun købes i forsalg, se mere her.

 

 

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.