Man kan søge projektstøtte hos Statens Kunstfond med frist nu på mandag, den 16. august kl. 23:59. Det er især puljen Dansk litteratur i udlandet og udenlandsk litteratur i Danmark, der er interessant for oversættere. Her kan man (som forlag) søge støtte til udgivelse af oversættelser, og man kan som oversætter bl.a. søge rejselegater, mentorstøtte og støtte til arrangementer om oversættelse. Husk, at støtte til oversættelser fra nordiske sprog skal søges gennem det pågældende lands støtteordninger – ligesom oversættelse af dansk litteratur til nordiske sprog skal søges gennem Kunstfonden.

Hvis oversættelserne, rejserne eller arrangementerne angår litteratur til børn og unge, skal man ansøge i puljen Dansk og udenlandsk litteratur for børn og unge, også med frist den 16. august. Den fjerde pulje til søgning 16. august angår Dansk litteratur i Danmark. Hvis man er i tvivl om, hvor man skal søge, er det en god idé at ringe til Kunstfonden og få hjælp og vejledning.

Ansøgningerne bliver behandlet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur, som består af forfatter Jens Smærup Sørensen, forfatter og dramatiker Bo hr. Hansen og kritiker og redaktør Mai Misfeldt. Det er det siddende udvalgs sidste uddeling, da et nyt tremandsudvalg tiltræder 1. januar 2022.

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.