Der er ansøgningsfrist til Statens Kunstfonds projektstøtteudvalgs puljer d. 30. september kl. 14.00, hvor kan man bl.a. søge om støtte til rejser, prøveoversættelser og litterære arrangementer.

Under sidstnævnte pulje kan kan bl.a. søge om støtte til mentorskab, hvor der gives et fast beløb på 6000 kr. til 10 timers sparring med en oversætter, der har en særlig erfaring til brug for den konkrete oversættelse, man er i gang med. Mentorordningen henvender sig både til nystartede oversættere og til garvede oversættere, der bevæger sig ind på nye fagfelter eller sprog.

Som forlag kan man desuden søge udgivelsesstøtte til fristen d. 30. september. Ved oversættelser fra nordiske sprog skal man søge i det land, hvor originalværket er udkommet, i Danmark er det altså andre nordiske forlag, der kan søge her

Det er godt at orientere sig i puljerne i god tid, da det nyligt tiltrådte udvalg har ændret strukturen og puljerne. Bl.a. angiver projektstøtteudvalget, at der som noget nyt er afsat faste standardbeløb for udgivelsesstøtte, prøveoversættelser og rejsetilskud, så man som ansøger har en større klarhed over, hvilke beløb der kan søges. Fra i år skal man fx bestille en medarbejdersignatur, hvis man vil søge på sit CVR-nr. Bemærk desuden, at ansøgningsportalen er lukket fra d. 9. til d. 20. september på grund af tekniske opdateringer. Så undersøg puljer og muligheder i god tid.

Projektstøtteudvalget for litteratur består fra 2022-2025 af forlægger Carsten Fenger-Grøndahl (leder), forfatter Peder Frederik Jensen og forfatter Ellen Holmboe, og det er dem, der vurderer ansøgningerne.

 

 

 

 

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.