Nordisk råds børne- og ungdomslitteraturpris 2017 går til “Djur som ingen sett utom vi” af forfatteren Ulf Stark og illustratoren Linda Bondestam.

Ulf Starks enke Janina Orlov og Linda Bondestam modtog prisen ved Nordisk Råds prisuddeling i Finlandiahuset i Helsingfors i dag d. 1. november.

Bedømmelseskomitéen motiverede prisen således:

“Djur som ingen sett utom vi er et nordisk samarbejde i sin allerbedste form. Forfatteren Ulf Stark og billedbogstegneren Linda Bondestam har skabt en bog, som er helt unik. De farvestrålende billeder, og de fyndige og melankolske digte om ukendte dyr, skaber en helhed, som har fokus på eksistensens vilkår. Ulf Stark, som tildeles prisen posthumt, har lagt al sin livsvisdom i disse tekster. De udgør et litterært testamente, og de peger samtidig fremad med deres tolerance. Linda Bondestams billeder med dybrøde himle og intense blågrønne skove, hav og bjerge, vidner om en kunstner, som for hver bog går fra klarhed til klarhed. Det er stor poesi og stor billedbogskunst. Det er helstøbt, livsbekræftende og pragtfuldt.”

Forfatteren Ulf Stark døde tidligere i år: https://www.information.dk/kultur/2017/06/liv-ulf-stark

Ulf Stark har haft flere oversættere til dansk op gennem årene: Ida Elisabeth Hammerich, Kina Bodenhoff og Nils Hartmann.

 

Babelfisken ønsker tillykke.

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.