Den 1. august 2023 tiltræder forfatter og oversætter Morten Chemnitz som rektor for Forfatterskolen. Han afløser Ursula Andkjær Olsen, hvis stilling samtidig udløber, og som ønsker igen at få tid til for alvor at være udøvende forfatter.

I et meget bredt og kvalificeret ansøgerfelt er vi glade for at have indgået aftale med Morten, der kommer med en særdeles stærk litterær baggrund som både forfatter, oversætter, redaktør og litteraturforsker og med en overbevisende tilgang til den tekstlæsning, som er Forfatterskolens helt særlige undervisningsmetode. Morten vil stå for videreførelse af den stabilitet og fokus på studiemiljøet, som vi prioriterer, og han vil også sammen med bestyrelse og lærerteam arbejde med skolens rolle i det omgivende samfund og den afgørende finansiering af skolens ambitioner. Samtidig med at vi glæder os over Morten som kommende rektor, er det også med vemod, men megen taknemmelighed, at vi til sommer skal tage afsked med Ursula Andkjær Olsen, der på imponerende vis har tilført skolen både stærke litterære kompetencer, økonomisk stabilitet og nye veje til et godt studiemiljø”, siger Forfatterskolens bestyrelsesleder Elisabeth Nøjgaard.

Morten Chemnitz er selv uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og har udgivet flere digtsamlinger, bl.a. Inden april (Gyldendal 2013), Bindingerne (Gyldendal 2016) og senest Hæld (Gyldendal 2022). Han har netop afleveret en ph.d. ved litteraturvidenskab om nyere fransk digtning, har arbejdet som redaktør ved Forlaget Arena og har ikke mindst oversat nyere fransksproget litteratur, bl.a. Marguerite Duras, Jean Genet, Patrick Modiano og Édouard Levé. Det er et bredt orienteret og bredt skabende litteraturmenneske, Forfatterskolen får som rektor, og forhåbentlig kan han videreføre den gode stil fra Ursula Andkjær Olsens periode.

Morten Chemnitz udtaler: ”Det er en stor ære og lykke for mig at få mulighed for som rektor at bære skolen videre i den retning, den har taget de seneste 4 år. Jeg brænder for at undervise og vil som rektor arbejde for, at Forfatterskolen bevarer sin helt enestående position i det litterære og kulturelle kredsløb. Skolen har en enorm og afgørende betydning for det omgivende samfund gennem det væld af fremragende og forskelligartede bøger, som de studerende med tiden kommer til at udgive. Det glæder jeg mig til at bidrage til. Jeg glæder mig til at støtte og opildne skolens elever i deres faglige fordybelse og udfoldelse, og til at sikre et ambitiøst, trygt og tillidsfuldt miljø for elever og lærere.”

Babelfisken ønsker stort tillykke med posten!


 

Dele af ovenstående er citeret fra Forfatterskolens pressemeddelelse d. 28. april 2023

 

 

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.