At være til stede i teksten. Workshop for oversættere
Kursus 101046

 

Undervisere: Merete Nørgaard og Sarah Boberg.

 

28. oktober 2012 fra 10-17
Forfatterforeningen, Strandgade 6, stuen, 1401 Kbh. K.

 

Primært for DOF

 

 

Om kurset

 

Hvordan er det muligt at slippe ordenes kraft løs i kroppen, første gang du står med dem? Hvordan kan en skuespiller/oversætter arbejde hen imod den størst mulige identitet med rollen/historien? En workshop med fokus på skuespillerens vigtigste redskaber til at oversætte en rolle fra manuskript til gulv, tænkt som parallel og inspiration til oversætterens proces.
I 1997 spillede skuespillerne Merete Nørgaard og Sarah Boberg i Christian Lemmerz´ dramatisering af slutkapitlet i James Joyces roman “Finnegans Wake”. Peter Laugesen havde oversat, og det var blændende ord-delirium: Rablende, uhyggeligt og meget vittigt – en kvindes slutmonolog umiddelbart før hun dør. I dette samarbejde opfandt de en fælles metode til at få ord til at leve, og lade det lydlige i ordene få en fysisk dimension i en poetisk tekst. Dels ud fra stemmetræning, som Nørgaard har videreudviklet som sit speciale 
www.livingvoice.dk og dels ud fra Meisnerteknik, som er en skuespillerteknik, Sarah Boberg underviser i på alle landets scener/filmskoler.
Workshoppen vil bestå af:
Oplæsning af brudstykker fra monologen ALP-Traum og tale ud fra de forskellige teknikker.
 Stemmetræning og åndedrætsøvelser. Introduktion til Meisnerteknikken, som fokuserer på redskaber til at være i og fastholde øjeblikket og nærværet. Skuespillerøvelser (repetitionsøvelser).
Du får redskaber til at opnå forskellige muligheder med stemmen, så du kan mærke stemmens betydning, når den direkte integreres over i ordene.
Både Meisnerteknik og stemmetræning åbner op for konkrete redskaber til, hvordan du kan arbejde med impulser og træne din evne til at være til stede i teksten, dine ords lyd og ikke mindst din evne til at oversætte ned igennem kroppen. 

 

Tilmelding

 

Skriftlig tilmelding senest 29. august 2012 til kursussekretæren: kursus@danskforfatterforening.dk

 

 

 

Kursusgebyr medlemmer: 0 kr.
Kursusgebyr ikke-medlemmer: 770,-

 

Sidste betalingsfrist 29. august 2012. Ved afbud efter 29. august refunderes kursusgebyr ikke. Ved aflysning af kurset refunderes kursusgebyr.
Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.