Stort tillykke til Marcel Lysgaard Lech som er årets modtager af Kjeld Elfelts Mindelegat! Legatet tildeles en ”yngre oversætter, der har oversat betydelige skønlitterære værker med glæde og fantasi” af Dansk Oversætterforbunds bestyrelse, og er på 10.000 kr.

Foto: Morten Holtum

I år var det 17. gang at legatet blev uddelt, og det var en enig bestyrelse, der valgte på den måde at hylde Marcel Lysgaard Lech for hans indsats som oversætter af oldgræske tekster, særligt antikke græske dramaer af Sofokles, Euripides, Aristofanes … men også lyrik og filosofi. Aristoteles’ Poetikken er på vej fra Hans Reitzels Forlag.

Årets legatmodtager er således en vigtig formidler af tekster fra en tid og kultur, som både er fjerne og genkendelige for os, men forfattet på et sprog der nu kun findes som skrift og derfor har brug for oversætteren for at berige og berøre os i dag.

Til daglig er Marcel Lysgaard Lech lektor i klassisk græsk og oldtidskundskab ved Syddansk Universitet. Han præsenterer sig selv sådan her: http://www.graeskdramatik.dk/435366978

Læs også om Marcels Lysgaard Lechs deltagelse i Hieronymusdagen 2018, som Babelfisken skrev om her: https://babelfisken.dk/2018/10/29/talt-sprog-i-oversaettelse-om-hieronymusdagen-2018

Legatet overrækkes ved Dansk Forfatterforenings årlige legatreception, i år udsat til den 27. august kl. 14.00-18.00.

Babelfisken ønsker rigtig hjerteligt tillykke!

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.