Årets store bogmesse, Bogforum, begynder i morgen i Bella Centret i København. Programmet byder på tre dage med bogudgivelser, forfattermøder, signeringer, oplæsninger, interviews og debatter.

Foruden en lang række aktuelle danske forfattere som blandt andre Dorthe Nors, Morten Pape, Helle Helle, Kim Leine, Olga Ravn, Daniel Dencik og Merete Pryds Helle, gæstes bogmessen af adskillige udenlandske, overvejende skandinaviske, forfattere, som alle findes i dansk oversættelse.

Heriblandt kan nævnes de norske forfattere Monika Isakstuen (Vær god ved dyrene er oversat af Karen Fastrup og netop udkommet på Forlaget Gladiator), Mona Høvring (Fordi Venus passerede en alpeviol den dag jeg blev født er oversat af Ditte Holm Bro og udkommet på Forlaget LESEN) og Jan Kjærstad (Storefjeld er oversat af Sara Koch og udkommet på Rosinante), de islandske forfattere Jón Kalman Stefánsson (Historien om Asta er oversat af Kim Lembek og udkommet på Batzer & Co.) og Einar Már Gudmundsson (Pasfotos er oversat af Erik Skyum-Nielsen og udkommet på Lindhardt & Ringhof), samt svenske Lina Wolff (De polyglotte elskere er oversat af Louise Ardenfelt Ravnild og netop udkommet på Forlaget Gladiator) og Kristina Sandberg (med trilogien Et barn at føde, At sørge for sine og Liv for hver en pris, oversat af Anne Marie Bjerg og udkommet på Modtryk).

På årets bogmesse vil der desuden være rig mulighed for at møde en lang række mindre forlag, der udgiver oversat litteratur. Heriblandt kan nævnes Forlaget Uro, der netop har udgivet Hoda Hadadis børnebog Bjerget der ville rejse, som er oversat fra iransk af Shëkufe Tadayoni Heiberg, Forlaget Silkefyret, der senest har udgivet Tommy Skoglunds Fra ensomhedens lønkammer og Tormod Hauglands Mørk materie (begge forfattere gæster i øvrigt bogmessen), Forlaget Sidste Århundrede, der netop har udgivet Gregor von Rezzoris En antisemits erindringer (oversat af Judyta Preis & Jørgen Herman Monrad), Forlaget Palomar, der udgiver Sergej Lebedevs Ved glemslens rand i dag (oversat af Lotte Jansen), Forlaget Etcetera, der udgiver Annie Ernaux’  Pigen fra ’58 i november, men kan købes i forsalg på Bogforum, og som er oversat af Birte Dahlgreen og Lilian Munk Rösing samt Skjødt Forlag, der senest har udgivet Mario Bellatins Skønhedssalon (oversat af Ane-Grethe Østergaard). Ovennævnte forlag Gladiator, LESEN og Batzer & Co. vil naturligvis også være at finde på messen.

Læs mere om Bogforum og se hele programmet her.

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.