Dansk Oversætterforbunds Ærespris 2017 går til Rigmor Kappel Schmidt for fire årtiers stilsikre oversættelser af spanske og latinamerikanske klassikere. Prisen er på 75.000 kr. og bevilges af Statens Kunstfond.

Rigmor Kappel Schmidt modtager prisen på 75.000 kr. ved et arrangement i Slots- og Kulturstyrelsen i København fredag den 16. marts 2018 kl. 15:30.

Ulla Lauridsen overrækker æresprisen på vegne af bestyrelsen i Dansk Oversætterforbund. Ved overrækkelsen taler og motiverer forlagsredaktør Liv Camilla Skjødt fra Skjødt forlag.

Uddrag af priskomiteens motivering
”Med sine mange oversættelser – foruden sin foredrags- og skribentvirksomhed – har Rigmor Kappel Schmidt i den grad bidraget til at udvide kendskabet til den spansksprogede litteratur og gøre den tilgængelig på dansk. Når vi har mulighed for at læse nogle af de betydeligste værker fra både Spanien og Latinamerika i flydende, stilsikker dansk oversættelse, skyldes det ikke alene Rigmor Kappel Schmidts indlysende dygtighed som oversætter gennem fire årtier, men endvidere at hun har udfyldt rollen som en evigt engageret ambassadør for denne ’eksotiske’ litteratur i Danmark.”

Om Dansk Oversætterforbunds Ærespris
Oversætterforbundets Ærespris blev indstiftet i 1945 og tildeles ”en oversætter, som ved fremragende gengivelse af et eller flere betydende, udenlandske værker har beriget dansk litteratur.”

Prisen uddeles hvert år, og tidligere prismodtagere tæller blandt andre Erik Skyum-Nielsen i 2016, Ellen Boen i 2015 og Mich Vraa i 2014.

Yderligere oplysninger
Specialkonsulent Jeppe Naur Jensen, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 74 52 87, e-mail:jnj@slks.dk. Statens Kunstfonds pressetelefon: 22 61 19 95

Tid:
Fredag den 16. marts 2018 kl. 15.30-17.30

Sted:
Slots- og Kulturstyrelsen, H. C. Andersens Boulevard 2, 5. sal, 1553 København V. (Indgang fra Hammerichsgade 14)

Pressen er velkommen, og arrangementet er åbent for alle.

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.