literature_portraet

Fra d. 18. til d. 22 august er der for syvende gang Louisiana Literature, en litteraturfestival som afholdes på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk nord for København. Festivalen er blandt andet kendetegnet ved at invitere mange internationalt kendte udenlandske forfattere, de fleste af dem allerede oversat til dansk. På den måde er festivalen en oplagt mulighed for med egne ører og øjne at bevidne, hvor meget oversat litteratur fylder for det danske læsende publikum, og hvor meget det derfor betyder, at der fortsat er gode oversættelser fra alle dele af verden, også fra såkaldt små sprog. Det er opløftende at se, hvordan danske forlag, små og store, og alle de dygtige oversættere fortsat løfter opgaven med at formidle stor verdenslitteratur til et dansk publikum.

På årets festival kan man bl.a. møde italieneren Claudio Magris, britiske Ali Smith, Nell Zink og Julian Barnes, Linn Ullmann, Karl Ove Knausgård og Tomas Espedal fra Norge, svenske Jonas Hassan Khemiri og Carl-Henning Wijkmark, amerikanerne Erica Jong, Lorrie Moore og Hanya Yanagihara, Abdellah Taïa fra Marokko, polske Olga Tokarczuk og nigerianeren Chigozie Obioma. Derudover vil et væld af garvede og debutterende danske forfattere og journalister optræde ved festivalen. Læs mere og se hele programmet for festivalen her.

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.