Babelfiskens redaktion vil gerne minde om, at der er ansøgningsfrist til arbejdslegater fra Statens Kunstfond om 10 dage, nemlig d. 2. februar kl. 24.00.

Det er legatudvalget for litteratur, der uddeler legater ved denne årlige ansøgningsrunde: Pengene gives til ”fortsat kunstnerisk virke” og på baggrund af en allerede eksisterende produktion, og det gælder både oversættere fra og til dansk. Alle kan altså søge, også selvom man ikke har et igangværende projekt.

Her er, hvad Kunstfonden skriver om ordningens formål:

”Statens Kunstfond skal virke til fremme af dansk skabende kunst. Legatudvalget for Litteratur støtter primært kunstnere (herunder oversættere og forfattere af faglitteratur), der arbejder med værker, som udgives eller opføres på dansk, og oversættere af danske værker til udgivelse eller opførelse i udlandet.

Formålet er at opretholde og fremme skabende kunstneres kunstneriske arbejde og produktion gennem tildeling af arbejdslegater, herunder treårige arbejdsstipendier og engangsydelser af varierende størrelse.

Legater og stipendier gives til kunstnere, der via deres hidtidige produktion har vist et særligt talent. Legater og stipendier gives til fortsat kunstnerisk virke.”

Sidste år fik rekordmange oversættere arbejdslegater – lad os sprænge rammen endnu engang!

Læs mere om ansøgningsproceduren her:
http://www.kunst.dk/kunststoette/puljestamside/tilskud/litteraturudvalget-statens-kunstfond-1/

Få besked ved nye indlæg!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.